На национално съвещание днес във Велико Търново ГЕРБ ще решава дали да

...
На национално съвещание днес във Велико Търново ГЕРБ ще решава дали да
Коментари Харесай

Тежката дума : ГЕРБ решава днес да остане ли в сглобката

На национално заседание през днешния ден във Велико Търново ГЕРБ ще взема решение дали да продължи с поддръжката си за ръководството. В събота ще има национално заседание във Велико Търново с всички определени кметове на общини, регионалните ръководители на партията и парламентарната група, заяви в сряда пред публицисти ръководителят на парламентарната група (ПГ) на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова. 

От сряда няколко дни поред парламентарната група и Изпълнителната комисия на партията проучиха изборните резултати от миналия локален избор и по какъв начин се извършват управническата и законодателната стратегия, зад които стоят политическите сили в така наречен " сглобка " – ГЕРБ-СДС и " Продължаваме промяната-Демократична България “ (ПП-ДБ).

" Сглобката “ и механизмът може би би трябвало да се предоговори, съобщи водачът на ГЕРББ Бойко Борисов тази седмица на съвещание с парламентарната си група в централата на партията. В опазването на здравето, в Министерството на районното развиване и благоустройството (МРРБ), имаме ли зам.-министър, в данъчните, в митниците – нямаме, установи той. Таке че, по-скоро би трябвало да намерим решение от тази обстановка, уверен е ръководителят на ГЕРБ. Според него не е добре на лидерските срещи да участват по 20-30 души, които ги трансформират в " говорене “. Предложението, което би трябвало да създадем, е в сегашната обстановка, примерно във вторниците, съответните министри в съответните комисии да гледат периодите, да споделят какво ще създадем - тогава можем да кажем, че носим солидарна отговорност с тях, предложи Борисов.

Ние желаеме единна позиция по няколко тематики, изясни също в сряда пред медиите Десислава Атанасова. Подкрепата, която дадохме за държавното управление, се основаваше на два темела – управническа и законодателна стратегия, напомни тя. На пръв прочит, уточни Атанасова, има браншове, в които има трайно несъблюдение на записаните задължения в управническата стратегия, само че избра да не посочва съответни министерства и области, тъй като са взели решение идната седмица ръководителите на комисиите в Народното събрание да поканят министрите, които дават отговор за съответните политики в изпълнителната власт, и там, където има изрично закъснение и несъблюдение, да бъдат питани за какво това се е случило.

Ако има сега въпрос, на който би трябвало да си отговорим, е има ли късмет, възможност, това държавно управление да работи по-добре, на собствен ред разяснява зам.-председателят на партията Томислав Дончев. След като си отговорим на този въпрос, ще имаме отговор и на въпроса каква ще е позицията ни по вота на съмнение, разясни той. Аз се багра, че даже незадълбочен разбор на програмата демонстрира фрапантно несъблюдение, изясни Дончев.

По време на предизборната си обиколка в Ловеч – след първия тур на локалния избор и преди балотажа – водачът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че за него така наречен " сглобка " сега не съществува поради безпринципното държание на " Продължаваме промяната-Демократична България ". " Знам къде са им приятелите, приятелите, срещат се по вили и кръчми скрито – дано да го вършат. Аз не виждам смисъл да се срещам повече с тях “, сподели тогава Борисов.

" За да можем да създадем нещо положително, би трябвало да има коалиция, в която преди да се вземат решенията, да се разпише ясно какво би трябвало да се направи, с цел да мога поетия от мен ангажимент да го направя ", съобщи той и в Плевен.
ТЕМА преди 12 дни 1875 преди 25 дни 3202 преди 25 дни 2159
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР